Etter beskyldninger om spionasje for Tsjekkoslovakia uten noen beviser har en motstander måttet be om unnskyldning, høyrepressa står ribbet for troverdighet og Corbyn er mer populær. Forståelig at skatteflyktningene som eier media er redde for Labour, sier Corbyn.
Sladreavisa The Sun blåste opp en sak om en tsjekkisk spion som har fortalt dem at Jeremy Corbyn var hans informant på 1980-tallet. Den blei fulgt opp av en rekke aviser og holdt gående i dagesvis. Den populære lederen for det britiske arbeiderpartiet, Labour, svarte omsider med en video hvor han latterliggjør anklagene, men samtidig retter pekefingeren mot eierne av avisene som sto bak svertekampanjen.
«Ved å publisere disse latterlige svertesakene som har blitt avvist av tsjekkiske myndigheter viser mediesjefene akkurat hvor bekymra de er for ei Labour-regjering. Det har de grunn til å være. Labour vil stå opp mot de mektige og korrupte, og stå på side med de mange, ikke de få.»
LES OGSÅ: Jeremy Corbyn: Ufølsomme kalkulerte konservative gir skattegaver mens fire millioner barn er fattige
Måtte krype til korset
Corbyn fortsetter med å fortelle at de skatteflyktende milliardærene som sniker seg unna sin del av ansvaret for den britiske velferdsstaten ikke vil kunne få holde på slik når hans parti får regjeringsmakt. «Jeg har nyeheter til dem: Forandringen er på vei», avslutter Corbyn.
In the last few days The Sun, The Mail, The Telegraph and The Express have gone a little bit James Bond.
We’ve got news for the billionaire, tax exile press barons: Change is coming. pic.twitter.com/3ehSKfaAgZ
— Jeremy Corbyn (@jeremycorbyn) 20. februar 2018
Den konservative politikeren, Ben Bradley, tweetet at Corbyn hadde solgt hemmeligheter til kommunistiske spioner. Kort tid etter sletta han beskjeden, under trusler om å bli anmeldt. Etter samtaler med Labour aksepterte Bradley å donere et ukjent pengebeløp til et herberge for hjemløse samt et suppekjøkken som Corbyn hadde valgt ut. Den konservative parlamentarikeren gikk også med på å betale Jeremy Corbyns advokatutgifter i forbindelse med saken. Han unnskyldte seg blant annet via twitter hvor beklagelsen har gått viral.
On the 19th of February I made a defamatory statement about @jeremycorbyn. I have apologised to Mr Corbyn and here is the complete text of my apology. Please retweet. pic.twitter.com/6JZc8O9E82
— Ben Bradley MP (@bbradleymp) 24. februar 2018
På tross av et stormløp i media har det ikke blitt produsert noen beviser på at Jeremy Corbyn har gjort noe galt i saken. De to har møttes, men etter at tsjekkeren, som var i Storbritania som diplomat, oppsøkte Corby i parlamentet. Ved et annet påstått møte mellom de to var den da unge Labour-politikeren et annet sted i landet.
Corbyn har hele sin politiske karriere stått langt til venstre i Labour, men aldri hatt noen sympatier til Sovjetunionen eller østblokka. Det har imidlertid ikke stoppet hans motstandere fra å klistre ham opp mot all slags diktaturer, antisemittisme og annet grums i forsøk på å sverte ham.
LES OGSÅ om Corbyns valgsuksess: Kommentariatet feilet — klasse funker!
Corbyn og Skeletor
Det ser imidlertid ut til at det er en dårlig strategi da Labour nylig har blitt målt til å ha størst oppslutning blant velgerne, med 42 prosent. Det viser seg også at Jeremy Corbyn som har kommet ut av beskyldningene med en sterkere oppslutning i folkeopinionen.
Mange av de titusenvis av svarene og omtalene av Bradleys tweet er fulle av skadefryd. Satireartikkelen om Jeremy Corbyns angivelige middagmøte over en curry med tegneseriefiguren Skeletor «The Lord of Destruction» har på ny vunnet aktualitet.