Hvordan er det norske arbeidslivet, for de som står i jobb og de som ønsker seg en? Fortell oss din historie.
Arbeid eller mangel på arbeid utgjør en stor og viktig del av livene våre. På regjeringens nettside står det: «Norge har et velfungerende arbeidsmarked hvor de fleste er i jobb. Regjeringens overordnede mål er likevel å få flere i arbeid og sørge for at færrest mulig må motta trygder fra NAV.»
Er det så lett å få jobb som regjeringen vil ha det til?
Hvordan er det å være midlertidig ansatt i dagens Norge? Hvordan er det å være arbeidsledig? Hvordan er det å føle seg utenfor, også når man er innenfor? Hvordan spiller utdannelse, kjønn, alder, minoritet/majoritet inn på muligheten for å få jobb? Hvordan påvirker det forholdene når man har jobben? Fortell oss!
Vi ønsker bidrag som utfordrer etablerte sannheter om det norske arbeidslivet. Vær gjerne personlig. Du kan være anonym dersom spesielle hensyn tilsier det.
Vinneren mottar 10.000 kroner. Det nest beste bidraget får 5.000 kroner. Bidragene blir publisert på radikalportal.no. Vi forbeholder oss muligheten til å trykke alle de innsendte tekstene. Makslengde på bidraget er 6000 tegn inkludert mellomrom. Til egenpresentasjonen, legg ved en setning eller to om deg selv og et bilde. Frist for innsending er 1. juni.
Et dommerpanel vil vurdere bidragene. I panelet sitter Guri Waalen Borch, Yasemin Yildiz, Petter Helstad Torp og Liv Marit Weberg. Merk bidraget «Skrivekonkurranse». Send teksten til radikalportal@gmail.com
Sitat:
«Vi ønsker bidrag som utfordrer etablerte sannheter om det norske arbeidslivet. Vær gjerne personlig.»
Høres ut som at dersom en lesbisk muslimsk innvandrerkvinne fra Somalia skriver en tåredryppende historie om at hun ble diskriminert er vinnersjansene store.
Hva ønsker man å oppnå med denne konkurransen? Det er over fem millioner innbyggere i Norge, så at man klarer å identifisere noen som har opplevd problemer i arbeidslivet tviler jeg ikke på.
Men anekdoter er likevel av begrenset interesse. Det en må vurdere er tall på et overordnet nivå dersom en skal gjøre en vurdering av norsk arbeidsliv.
Hvor lett eller vanskelig er det å få seg jobb sammenlignet med andre land, hva er arbeidsledigheten, hvor mye kan regjeringen gjøre gitt at Norge er lite land styrt av internasjonale konjunkturer, oljepris etc.
Blant Norges fem millioner innbyggere er det lett å finne både suksesshistorier og folk som blitt utrettmessig behandlet.
Jeg tror sannsynligheten for å bli motivert til å skrive en historie som «utfordrer etablerte sannheter om det norske arbeidslivet» er størst dersom man føler seg dårlig behandlet.
Derfor spår jeg at de historiene som blir sendt inn ikke er representative for arbeidslivet generelt. Men vi får se…
Og så? Trenger den personlige opplevelsen å være representativ? Det kan jo være at personlige opplevelser av midlertidige ansettelser o.l. kan få folk til å åpne øynene for usunn arbeidslivspolitikk på en annen måte enn tekster som beskriver gjennomsnittet. Det behøver ikke bli anekdoktisk av den grunn. (Eller sytende og surmaget!) For å si det med en velkjent litterær figur: Ja takk, begge deler.
Trenger du et garantilån på 2% rente for å betale din gjeld eller regninger for forretningsformål ?. Hvis ja, så kontakt oss i dag via vårt firma e-post. Nickyomon@gmail.com med nedenstående informasjon
LÅN INFORMASJON
Navn på søkeren :
Adresse:
Landsstat :
By:
KJØNN:
Sivilstatus:
Alder:
Okkupasjon:
Inntektsrate:
Tel:
Mobil:
Beløp forespurt:
Lånvarighet:
Lånformål: Takk.
Mr Amino Nicky.
Merk: Alle postene skal sendes til: nickyomon@gmail.com